Brez ponovitev II

Iz Java
Skoči na: navigacija, iskanje

Brez ponovitev II (Ravnatelj II)

Najprej se malo pohecaj s tekstom in ga izpiši tako, da se crke nakljucno ponovijo od 1 do 6-krat. V ta namen napiši metodo za cudno mnozitev crk veckratni_izpis_crk. Ni nujno, da je besedilo namenjeno prav ravnatelju ...

Ravnatelj vas, sicer ucitelja, spet besen poklice na zagovor. Tokrat ste (le ravnatelj tega ne ve) vi neposredno odgovorni in krivi za cuden tekst. Spet vam ves besen kaže na zaslon racunalnika, kjer je dopis, ki je resnici na ljubo spet cuden. Npr. namesto šola piše šoollllaaa in podobno.

Vi se izgovarjete, da je najbrz vzrok temu le okvarjena tipkovnica, ki je poljubno ponavljala pritisnjeni znak. Seveda ste po ravnateljevem mnenju za okvaro tipkovnice krivi vi, kot da ste vi podkupili racunalniškega škrata (v vsakem primeru)...

Ker vam spet grozi s trganjem pri placi, se ponudite, da boste napisali (uredili) program, ki bo tekst spravil v red. V ta namen uporabite metodo brezPonovitev iz Brez ponovitev, ki sprejme niz s in vrne nov niz,ki ga dobimo tako, da zaporedne ponovitve znakov v s zamenjamo z eno samo kopijo. Na primer, ko poklicemo brezPonovitev na nizu Raaaavnnattellj jje nnnnnnajboooooljšššši nnaaaa sssvetu dobimo niz Ravnatelj je najboljši na svetu.

To ne bo tezko saj ste vi krivi za obe metodi. Program naj deluje tako, da lahko uporabnik izbere, s klicem ustrezne metode, bodisi popravljanje cudnega teksta bodisi ustvarjanje cudnega teksta in nato se popravljanje tega teksta.

http://penelope.fmf.uni-lj.si/diri0607/index.php/Slika:RavnateljII.java